Hotell

Boka hotell i Zürich

zurich hotellZürich är en av de dyraste städerna i världen och den rikaste staden i Europa, vilket gör att hotell i Zürich kostar en bit över genomsnittet. Det finns fler än 120 hotell runt om i samt kring staden, men att hitta ett rum kan ändå vara svårt eftersom många av de bästa rummen är fyllda med affärsresenärer. Vi rekommenderar att ni bokar rum i god tid innan er ankomst.

Distriktet Kreis 1s västra del är ett bekvämt ställe att bo på. Nära järnvägsterminalen, de många banker som gjort staden känt och några av de bästa restaurangerna och butikerna. Den motsatta östra delen inkluderar den fina gamla stan och huserar en gemytlig och gammaldags atmosfär. Ett utbud av prisvärda till lyxhotell ligger utspridda i detta område. Många resenärer gillar Alden Hotel Splugenschloss, i närheten Bahnhofstrasse, för dess centrala läge och utmärkta service.

För billigare boende och en mer festlig atmosfär, boka ett vandrarhem eller hostel i Kreis 2, som ligger på den västra kanten av sjön Zürich. För en lyxig vistelse nära operan eller sjön är Kreis 8 ett bra alternativ.

Vill du bo ännu billigare kan du även boka boende i närliggande städer, som Baden och Winterthur, där priserna är lägre.

De lyxigare hotellen med fem stjärnor kostar ofta runt 2500:- per natt för ett dubbelrum. Även priserna för segmentet under detta kan vara lite väl höga ibland då många hotell tyvärr tar ut en högre avgift än vad hotellet kanske borde ta. I närheten Baden och Winterthur, liksom några av de Zürichsee lakeside städerna som Küsnacht eller Stäfa, erbjuda lika karaktärsfulla boende på mer överkomliga priser. Du får nog vara glad om du får dusch och toalett på rummet för mindre än 800:- per natt.