Sevärdheter

Vad se i Zürich?

attraktioner zürichZürich kommer imponera på de som gillar arkitektur, historia och konst. Många av sevärdheterna i Zürich är några av de bästa på den europeiska kontinenten.

Museer

Bland Zürich:s sevärdheter är Kunsthaus Zurich som huserar några av de viktigaste konstmuseerna i Schweiz och i Europa. Det uppvisar en häpnadsväckande samling från medeltiden ända fram till samtida konst med fokus på schweiziska arbeten.

Ett annat måste för alla turister är Swiss National Museum. Det anses vara en av de viktigaste arenorna för kulturhistoria i världen. Det är inrymt i en byggnad från 1898 med fransk renässansarkitektur. Utställningar går genom antiken, medeltiden och fram till 2000-talet.

Tips: Missa inte det särskilda galleriet med gotisk konst. Där otroliga träskulpturer med mera. Verkligen unik konst.

För de som är unga i hjärtat, är leksakmuseet en av de mest förtjusande sevärdheterna i Zürich. Det ligger i den äldsta delen av staden och visar upp 1.200 antika leksaker från hela kontinenten.

Du kanske också vill se Thomas Mann:s arkiv. Denna intressanta institution inrymmer manuskript och minnen av denna viktiga figur i historien. Ni minns kanske att Thomas Mann var innerligt mot det Nazistiska styret och migrerade från Tyskland. Han vann Nobelpriset i litteratur år 1929 för “Döden i Venedig” och “Bergtagen”.

Av stort intresse är också Uhrenmuseum Beyer. Det är den enda privata institution som fokuserar på urmakarkonst. Dess utställningar presenterar klockor från gotiska och renässans-perioder. Många av bitarna har spelat stora roller i historien om urtillverkningen. Det är en imponerande sevärdhet som du inte att se någon annanstans.

Religiösa ikoner

I gamla stan står en majestätisk kyrka som var avgörande för landets protestantiska reform. Grossmunster, med sina tvillingtorn, byggdes 820 och förklarades en Imperial kyrka av Charlemagne. Det ståtar med en magnifik romansk stil och har glas målat Fönstren av Marc Chagall. Det är ett måste se Zürich sevärdheter.

Fraumunster byggdes år 853 och var en gång en benediktinerklostret. Dess glasmålningar är också verk av Marc Chagall och skildrar ett antal kristna berättelser. Denna vackra struktur var också platsen för stadens viktigaste marknaden. Dess unika fönster gör det en av de mest populära attraktionerna i Zürich.

Om du vill se största urtavlan i världen, kan du besöka St. Peter’s church. Klockorna datum 1880 då det var en romersk borg. Arkeologer uppskattar att denna byggdes under antingen 8 eller 9: e århundradet.

Kyrkogården Fluntern är bland de främsta sevärdheterna i Zürich, tro det eller ej. Det är den sista viloplatsen för flera litterära personligheter. Bland dem är James Joyce som skrev Ulysses, Johanna Spiri författaren Heidi och Elias Canetti, en författare som fick Nobelpriset år 1981.

Övrigt

Den kinesiska trädgården. Den kinesiska staden Kunming gav en liten trädgård till Zürich som en symbol för vänskap och tacksamhet. När du passerar under den inredda viktigaste portalen till trädgården, känns det nästan som om du transporteras till en helt ny stad. En låg mur omger rektangulära trädgården, blockerar yttre distraktioner, så att du kan fokusera på dammen, ön pavilion och vatten palace i lugnet. Trädgården är ett uttryck för “Tre vänner av vintern,” som är tall, bambu och plommon – tre växter som kan trotsa den kalla årstiden.