Skidåkning

skidåkning i alpernaFantastiska möjligheter att åka skidor i alperna

Alpin skidåkning var en av alpernas bäst bevarade hemligheter under många år. Få människor utifrån kände till det, men nu har det blivit väldigt populärt. Området kring Zürich har blivit en destination för semester med skidåkning. I och med att fler och fler turister börjat komma till dessa skidområden, har fler anläggningar byggts. Det har gått från att vara några hundra turister för många år sedan till över 40 miljoner per år för hela alperna.

Nedan listas fem av de mest populära skidorter i och runt staden.

Beckenried

Här hittar du 14 skidliftar som kan transportera upp till 10.000 besökare per timme till de 15 pister som finns. Dessa erbjuder över 40km av utförsåkning. Beckenreid servas av tre olika flygplatser som är belägna inom två timmars bilresa från orten, med Zürich en timme bort under goda körförhållanden.

Flumserberg

Nära nog vilket gör att du kan ta dig dit på mindre än en timme. Lätt att nå även med tåg  från Zürich HB till Unterterzen och sedan med linbanan till toppen. Vackert pistede sluttningar med något för alla. Gott om skidbackar för nybörjare. Några bra restauranger. Stort plus är att de har “Stundenkarte mit Rückvergütung”, vilket är biljetter per timme. Gör att du betalar mindre om du endast ska åka strax under tre eller fyra timmar. Perfekt om du har ont om tid och inte kan tillbringa hela dagen där.

Oberiberg – Ybrig

En pittoreskt ort med vackert läge och massor av gammaldags charm. Något för alla finns det här i form av grundläggande backarna samt mer vågade backarna. Resan från staden gör du igenom Einsiedeln en vacker stad som är berömt för sitt kloster och “Svarta madonnan” – definitivt värt ett besök. 13 skidliftar, 30km av längdåkningsspår och 50km av utförsåkning gör området till en önskvärd skiddestination. Nås från tre flygplatser inom 2 timmar från orten.

Andermatt

Fyra flygplatser inom två timmar, med Zürich inom en och en halv timme baserat på körförhållanden. Det finns 13 skidliftar, 20km med längdåkningsspår och 56km av utförsåkning.

Engelberg

Engelberg ligger inom 1,5 timme från staden, en fin skidort med skidåkning för alla nivåer – nybörjare, amatör, och expert. Det klassas även som 4-stjärnigt för snowboard. Det finns 23 skidliftar, den högsta som toppar på 3000m, 41km med längdskidåkningsspår, och över 80km av nedförsbackar att välja mellan.

Klosters/Davos

Berömt för sin anknytning till den brittiska kungafamiljen – kommer du troligtvis stöta på massor av människor som talar engelska här. Bra storlek på resorten med gott om utrymme för skidåkare på alla nivåer. Den har en snowboard park och du kan lätt åka skidor från Davos in till Klosters. Det finns en igloo-by och även en liten hälsoavdelning i Davos som kallas Eau La La samt gott om bra restauranger i båda byarna och på bergen. Det handlar om en och och en halv till en och tre kvartal timmars bilfärd från Zürich.