Väder

Väderprognos

Rain
Today 12/19 70%
Rain
Cloudy skies with periods of rain this afternoon. High 3C. Winds light and variable. Chance of rain 70%.
Partly Cloudy
Tomorrow 12/20 20%
Partly Cloudy
Partly to mostly cloudy. High 6C. Winds SW at 10 to 15 km/h.
Rain
Friday 12/21 100%
Rain
Rain. High near 10C. Winds SW at 15 to 30 km/h. Chance of rain 100%. Rainfall near 6mm.
Chance of Rain
Saturday 12/22 70%
Chance of Rain
Cloudy with periods of light rain. High 12C. Winds WSW at 15 to 30 km/h. Chance of rain 70%.
Chance of Rain
Sunday 12/23 80%
Chance of Rain
Cloudy with periods of light rain. High near 10C. Winds SW at 10 to 15 km/h. Chance of rain 80%.
Partly Cloudy
Monday 12/24 20%
Partly Cloudy
Some sun in the morning with increasing clouds during the afternoon. High around 10C. Winds WSW at 10 to 15 km/h.

Vädret i Zürich året runt

Vi tycker förvisso att staden är värd att besöka året om. Vi vet dock att många turister föredrar ett visst typ av väder. Vi beskriver därför här de olika årstiderna, vilket bör hjälpa er välja rätt tid att besöka Züirich.

Beläget i norra delen av Schweiz, har Zürich har ett ganska tempererat klimat som påverkas av dess närhet till Zürichsjön. På grund av urbanisering och förekomsten av fuktiga vindar från Atlanten som når staden från väst, har Zurich sällan några extrema väderförhållanden. Med tanke på dess geografiska läge i ett land utan kust erfar Zurich istället mycket mildare väder än vad många människor tror.

Vinter

När dagstemperaturen rör sig runt 2° C under den kallaste månaden januari, hamnar den nattliga temperaturen allt som oftast under fryspunkten. Det är mycket vanligt med snö under vintermånaderna i Zürich därför att fukt och nederbörd fortfarande är högt. Vintern är inte den mest gynnsamma tiden att besöka Zurich eftersom dagsljus bara och sol endast visar sig i snitt två timmar per dag.

Vår

Dagstemperaturen brukar stiga snabbt från februari till mars då staden börjar nå toppar med 8° C och sedan 18° C i slutet av maj. Nederbörden är fortfarande ganska låg under våren och solsken berikas man med fem eller sex timmar varje dag i April. Våren ger ett idealiskt påsklov. Turismen har då inte nått sin topp än och luften omger staden alltid har en skarp och frisk känsla till den.

Sommar

Somrar i Zürich innebär fler timmar av dagsljus och solsken och leder till fler festligheter. De flesta äger rum mellan månaderna juli och augusti. Sommarmånaderna i Zürich är verkligen högsäsong. Turister från alla städer i Europa städer samlas på gatorna i stadens centrum ch njuter av lite sightseeing. Temperaturer når regelbundet ca 23° C, men är kända att klättra högre under korta perioder när solen är som mest kraftfull. Regn är också vanligare i juni och augusti, att därför ta en titt på prognosen framåt är alltid en bra idé.

Höst

Hösten är en bra tid att besöka Zurich, särskilt i september och oktober när temperaturer förblir någorlunda varma och nivåerna av regn gått ner från sommaren. Medeltemperaturen under höstmånaderna spänner någonstans från 6° C till 19° C och solskensnivåerna börjar sin nedgång först i slutet av oktober. Områden som distriktet Lindenhof och dess många historiska sevärdheter är utmärkta att besöka på hösten när turismen har minskat en del.